Miljoonien arvoisista talousrikoksista syytetty Force Indian osaomistaja Vijay Mallya vakuuttaa varmistaneensa F1-tallinsa tulevaisuuden oikeussotkuistaan huolimatta.

Uutisoimme aiemmin, että Force Indian johtomiehen ahdinko on syventynyt entisestään.

Miehen rahavaroja on jäädytetty viranomaisten toimesta ja Iso-Britannian pohtii miehen luovuttamista Intiaan vastaamaan teoistaan oikeuden eteen.

Mallyan tiedetään olevan lukuisille pankeille velkaa yhteensä jopa kaksi miljardia. Intialaispohatta joutuu todennäköisesti myymään ison osan omaisuudestaan selvitäkseen veloistaan.

Miljardöörin rahavaikeuksien on ymmärrettävästi epäilty vaikuttavan pitemmällä tähtäimellä myös Force Indian tallin rahoitukseen.

Uutisoimme aiemmin tallin olevan taloudellisessa kriisissä ja joutuneen ottamaan hätälainan F1-sarjan omistajataholta Libertyltä.

Force India saatetaan myydä lähiaikoina uudelle omistajalle. Lähteiden mukaan tallista on kiinnostunut kolme eri sijoittajatahoa.

Aiemmin saatiin myös sisäpiiritieto siitä, että Mallya olisi anonut eroa Force Indian tallipomon tehtävistään.

Racefans tiedusteli vasta Mallyalta, mitä hän uskoo tallille käyvän tulevaisuudessa.

Tallipomo vannoi, että Force Indian taloudelliset resurssit ovat varmistettu.

– Ehdottomasti, se on ollut asian laita aina. Tarkoitan ongelmien joita minulla ja Saharalla [Force Indialla] on olevan vanhoja, ne ovat olleet olemassa jo yli kolme vuotta.

– Tämän ajan mittaan olemme selvinneet neljänneksi mestaruuskamppailussa kahdesti putkeen. Sen myötä on jo itsessään aika selvää, että pulmamme eivät vaikuta talliin, Mallya vakuutteli.

Mallya on oikeassa siitä, että hänen henkilökohtaisten taloussotkujensa ei pitäisi kaataa yksinään tallin taloutta. Force India on tällä hetkellä vahvasti pääsponsori BWT:n ja muiden ulkoisten tekijöiden, kuten Sergio Perezin tukijoilta tulevan tuen varassa.

– Viime kädessä tuki on suurimmaksi osaksi ulkoista. Se on muuttunut tähän suuntaan viimeisen kahden tai kolmen vuoden aikana. Tietenkin kolme vuotta aiemmin asia oli toisin päin.

Force Indialla on väitetty olevan paljon velkoja eri tahoille. Mallya tyrmää huhut suoralta kädeltä.

– Mitään velkoja ei ole. Nolla. Ulkoista lainaamista ei ole tehty ollenkaan. Totta kai meillä on luoton antajia ja jokainen toimiva yritys on velkaa rahaa luotonantajille.

Intialaisliikemies myöntää joiden laskujen olevan erääntyneitä. Mies vakuuttaa tilanteen olevan silti hallinnassa.

– Jotkut laskut ovat enemmän erääntyneitä kuin toiset. Mitään ei ole kuitenkaan noussut esiin vuonna 2018, Mallya korosti.

Lähteet: Globo, Formula Money Racefans