Monacolaista kuskilupausta Charles Leclerciä on kehuttu usein älykkääksi F1-kuskiksi. Nuorukainen paljastikin ajattelevansa autonsa käyttäymistä ja ajamistaan varsin paljon radalla paahtaessaan.

20-vuotiaan Ferrarin junioriohjelman kasvatin ajotaidot ovat keränneet kehuja useasti Lewis Hamiltonin, Fernando Alonson ja Sebastian Vettelin kaltaisilta mestarikuljettajilta. Formulalupausta on hehkutettu mediassa jopa ”serebraaliseksi” kuskiksi.

– Kun olen tehnyt hyvää työtä, Seb tulee luokseni ja kehuu suoritustani. Olen nähnyt Lewiksen puhuvan minusta mediassa. Fernando tulee joskus luokseni kehumaan henkilökohtaisesti. On upeaa kuulla tällaisten kuskien puhuvan positiivisesti minusta. Se on suuri kunnia, kunnioitan heitä paljon, Leclerc hehkutti F1i.comille.

Vaikka nöyryydestään tunnettu Leclerc kokeekin huiman kehumisen varsin hätkähdyttävänä, vahvistaa hän ajofilosofiansa vastaavan mainettaan.

– Päässäni liikkuu oikeastaan todella paljon ajaessani. Minulle on todella tärkeää ajatella, miten auto käyttäytyy ja miten haluaisin sen käyttäytyvän. Pohdin, kuinka autoa voi ajaa sen käyttäytyessä väärällä tavalla, kuskilupaus valotti.

Lähde: F1i.com