Goodwoodin Festival of Speed kerää klassikot ja uudet kilpurit yhteen – näitä katsoessa kuola valuu jokaiselta moottoriurheilufanilta

© Kuva: Getty Images

Goodwoodissa vuosittain järjestettävä Festival of Speed -tapahtuma on jokaisen moottoriurheilufanin suosikki. Monipäiväinen tapahtuma kerää samaan tapahtumaan satoja erilaisia kilpureita niin nykypäivästö kuin takavuosienkin takaa.

Tänäänkin radalla on nähty melkoisen säväyttäviä menopelejä. Pari viikkoa sitten Pikes Peakin rataennätyksen murskannut Volkswagenin rouhea sähköauto teki myös uuden sähköautojen kierrosennätyksen Goodwoodissa. Katso ajosuoritus alta tai tästä.

Juttu jatkuu videon jälkeen.

Moottorit kaipaavat ääniä? Sittenpä tarjolle on asettaa legendaarinen turbo-Renault ranskalaismerkin ensimmäiseltä F1-aikakaudelta.

Tai maistuisiko kiimaisen V10-koneen mylvintä? Sitäkin Goodwoodissa pääsi kokemaan.

Jos autoja haluaa ihailla läheltä, myös siihen tarjoutuu mahdollisuus. Kuinka moni on päässyt näkemään Mika Häkkisen MM-auton näin läheltä?

Tapahtumien satojen autojen kattaus sisälsi myös totta rallikalustoa. B-ryhmän Lancia S4 on monille se kaikista rakkain menopeli. Kuriositeettina tässä kuvassa sitä tutkii Walter Röhrl, kilpailijatalli-Audin luottokuski.

Goodwoodia voi seurata myös Suomesta käsin. Live-kuvaa on tarjolla tapahtuman mediakanavissa, lisäksi myös Autosport välittää tunnelmia suorana lähetyksenä.

Kuvia, videoita ja tunnelmaa voi aistia helposti tapahtuman aktiivisesti päivittyvältä Twitter-tililtä.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.