F1-sarjaa hallinnoivan Formula One Groupin toimitusjohtaja Chase Carey ylisti tänään menehtyneen Sergio Marchionnen perintöä Formula 1:lle ”mittaamattoman suureksi”.

Kerroimme aiemmin pitkäaikaisen Ferrarin pääjohtajan ja Fiat-Chryslerin toimitusjohtajan Marchionnen kuolleen keskiviikkona 66 vuoden iässä.

Suru-uutinen Ferrari-konkarin poismenosta on järkyttänyt F1:n maailmaa. Sarjan pääjehun Careyn mukaan Marchionne oli hänelle ”sekä johtaja että ystävä”.

– Olemme syvästi surullisia Sergio Marchionnen menehtymisestä. Hän oli loistava johtaja sekä Formula 1:ssä ja autoilun maailmassa, mutta myös liike-elämän elämässä yleensäkin, Carey sanoi F1:n verkkosivujen tiedotteessa.

– Hän johti suurella intohimolla, energialla ja tietämyksellä. Hän inspiroi kaikkia ympärillään. Hänen panoksensa Formula 1:een on mittaamaton.

Autourheilun konkarin menettäminen oli todella raskas uutinen F1-sarjalle. Carey tarjosi surunvalittelunsa Marchionnen läheisille tiedotteessaan.

– Hän oli todellinen ystävä kaikille meistä ja häntä tullaan kaipaamaan syvästi. Välitämme syvimmät osanottomme hänen perheelleen, ystävilleen ja kollegoilleen tänä vaikeana aikana.