Renaultin kerrottiin tuoneen Itävallan GP:hen uuden moottoripäivityksen, joka lisäisi auton tehoja aika-ajoissa. Nyt tekniikkapomo Bob Bell kuitenkin toppuutteli huhuja.

Uutisoimme aiemmin, että Renault olisi esittelemässä Itävallassa tuoreen ”bilemoodinsa” Mercedeksen jalanjäljissä (linkki uutiseen).

Kyseessä on erityinen moottoritila, joka lisäisi moottorin tehoja aika-ajoissa.

Renaultin tekniikkajehun Bellin mukaan uusi tekniikkapäivitys ei ole kuitenkaan aivan niin hurja uudistus.

– En ole aivan varma, kuvailisinko aika-ajojen mahdollisuuksiamme ”bilemoodina” aivan samalla tasoilla kuin muilla moottorivalmistajilla oli aiemmin, Bell arvioi Planet F1:lle.

Bell myöntää Renaultin olleen muita valmistajia jäljessä suorituskyvyn kehittämisessä varsinkin aika-ajojen osalta. Uudet päivitykset vievät asiaa eteenpäin, mutta dramaattisista muutoksista ei ole kyse.

– Ei, meillä on joitain parannuksia moottoriin, joita tulee kisa kerrallaan. Etsimme aina uusia tapoja lisätä näihin koneisiin hieman lisää suorituskykyä, tekniikkapomo korosti.

– Uskon Renaultin jääneen hieman kärjestä jälkeen sen osalta. Olemme kuitenkin alkaneet päästä kärryille siitä, ja meillä on nyt pieni parannus. Ero ei ole kuitenkaan kuin yön ja päivän välillä, Bell vakuutti.

Renaultin tallipäällikkö Cyril Abiteboul hehkutti kuitenkin eilen Autosportille, että parannus tehoihin on ”merkittävä”.

– Meillä on aika-ajoasetus nyt meille ja asiakastalleillemme. Aiemmin pystyimme lisäämään tehoa hitusen, mutta nyt hyppäys on merkittävä, tallipomo lupasi.

Lähteet: Autosport, Planet F1