Sähköformulasarja Formula E:n kilpailuista on luvassa ensi kaudesta lähtien jotain täysin poikkeuksellista. Perinteisiä kaavoja rikkova sarja on esittelemässä kilpailutoimintaansa videopelimäisiä elementtejä.

Uutisoimme jo aiemmin sarjan johtajan Alejandro Agegin kertoneen sarjan esittelevän ”Mario Kartista tuttuja keinoja” kilvanajon maustamiseksi. Agag nosti esille pelisarjasta tutut tähdet, jotka antavat virtuaalikuskille hetkellisesti lisää vauhtia.

Autosportin tietojen mukaan tätä ideaa on nyt jalostettu pidemmälle. Tällä hetkellä termillä ”hyperboost” kulkevan toiminnon on tarkoitus antaa kuljettajille hetkellisesti lisää tehoa sähkömoottoriin. Tämä parantaisi kierrosaikaa, mutta se täytyisi käydä aktivoimassa erikseen merkatulta alueelta.

Lisäksi hyperboostin käyttö olisi rajoitettu, tällä hetkellä esitetty määrä olisi kahteen kertaan. Lisäksi sitä ei voisi käyttää kisan alku- ja loppukierroksilla.

Sarjan ensi kauden säännöt lyödään lukkoon moottoriurheilukomission kokouksessa ensi kuussa.