F1-sarjassa tullaan näkemään suuria moottoriuudistuksia. Racefans.netin toimittaja Dieter Rencken on onkinut tietoonsa kauden 2021 moottorisäännöt.

Renckenin tietojen mukaan moottorinvalmistajat ovat päättäneet luopua MGU-H eli hybridivoimanlähteestä uusien sääntöjen astuessa voimaan kaudesta 2021 alkaen. MGU-H toteuttaa sarjan haaveet tulevaisuuden teknologian käyttämisestä, mutta sen monimutkaisuus tekee moottoreista kalliita sekä fanien suurimmaksi raivoksi myös hiljaisia.

Mercedeksen tallipomo Toto Wolff myönsi päätöksen Monacon GP:n varikolla.

– Olemme päättäneet luopua MGU-H:sta. Se on askel taaksepäin ja se ei anna hyvää kestävän kehityksen viestiä maailmalle, mutta meidän täytyy kuunnella myös fanien mielipidettä, Wolff toteaa.

MGU-H tuottaa arvioiden mukaan tällä hetkellä jopa puolet V6-moottorin sähköhevosvoimista. Sen poistaminen voimanlähdekomponenteista tulee nostamaan moottoreiden äänentasoa, minkä lisäksi myös polttoainevirtausrajoituksen poistaminen tulee muuttamaan kilvanajoa. Strategisen työryhmän toiveena on parantaa kilvanajoa ja miellyttää faneja.

Rencken on erittäin hyvin perillä F1-sarjan asioista, ja hän on paljastanut vuosien mittaan lukuisia kulissien takaisia päätöksiä. Niinpä miehen kirjoituksella on normaalia enemmän painoarvoa.