Haasin tallipäällikkö Günther Steiner on vahvasti teknisesti yhtenäisiä F1-autoja vastaan. Tallipäällikön mukaan formuloiden on varottava Indycarin esimerkin seuraamista asiassa.

F1:een on ehdotettu uudistuksia, joiden myötä autot olisivat teknisesti yhä yhtenäisempiä. Suosittu amerikkalainen avorenkaisten sarja Indycar teki vasta vastaavan ratkaisun määrättyään kaikille talleille yhteisen aerodynamiikkapaketin.

Haas-pomon mukaan idea on vaarallisen lähellä ”speksiautoja”, jotka ovat käytännössä täysin samanlaisia keskenään pieniä eroja lukuunottamatta. Steinerin mukaan teknologinen kilpailu on yksi F1:n tärkeimpiä puolia, josta tulisi pitää kiinni.

– Jos F1 menee speksiautoihin, se olisi mielestäni F1:n loppu. Tämä on moottoriurheilun huipentuma, teknologia on yhä tärkeää. Meidän pitää olla todella varovaisia, ettemme tyhmennä F1:tä. Suuri osa ihmisistä on kiinnostunut teknologiasta, eikä pelkästään F1:ssä. Mielestäni F1 on mainio näyteikkuna teknologialle, Steiner latasi Motorsportille.

Lähde: Motorsport