Realistisesti ajateltuna Sauberilta ei kannata tänäkään vuonna odottaa radalla häikäiseviä tuloksia. Jokainen piste on tallille työn ja tuskan takana, eikä juuri mikään näytä pelastavan tallia valmistajien sarjan jumbosijalta.

Siitä huolimatta talli on yksi tämän kauden mielenkiintoisimmista, varsinkin suomalaisittain katsottuna. Syynä on toisessa autossa istuva F1-debytantti, josta ei odoteta ei enempää eikä vähempää kuin seuraavaa Ferrarin supertähteä.

Charles Leclercin nimen pitäisi viimeistään tässä vaiheessa alkaa soittaa jonkinlaisia kelloja kaikkien formula ykkösiä seuraavien mielissä. Paljasjalkaisen monacolaisen viime vuoden otteet F2-sarjassa olivat mykistäviä. Ei ole väärin sanoa, etteikö kyseessä ole koko sarjan historian ylivoimaisin esitys.

Leclerc on osoittanut taitonsa kaikissa aiemmissa formulaluokissaan, mutta tänä vuonna hän joutuu opettelemaan itselleen uuden tilanteen. Vaikka nuorukainen esittäisi autollaan sama minkälaisia taikatemppuja, ei hän tule loistamaan tulosluettelon kärkipäässä normaaliolosuhteissa.

Miehen tekemistä kannattaakin seurata samoin kuin sitä tarkkaillaan Ferrarilla: Miten hän pärjää tallikaveriaan vastaan, kuinka hyvin hän hallitsee yksittäiset yllättävät tilanteet ja ennen kaikkea pystyykö hän pitämään mielensä kurissa, kun edellisvuosien kaltaistatulosta ei synny.

Miehen harteille on kasattu hurjat odotukset, joka on tässä tilanteessa sekä uhka että mahdollisuus. Kaikki eivät paineita kestä, mutta Leclercille mielenrauhaa saattaa tuoda se tieto, että hän on korkealla Ferrarin papereissa, vaikka tavallinen F1-fani ei häntä radalla aina huomaisikaan.