Carmen Jorda pääsi ajamaan sähköformulaa Meksikossa viime viikonloppuna. Moottoriurheilumaailman kiistanalainen hahmo herätti mielipiteitä myös internet-maailmassa.

Entisen Renaultin reservikuljettajan ajovuoro oli luonteeltaan enemmän näytösluonteista. Formula E -sarjan Youtube-sivuille ladatulla videolla Jorda kertoo pitäneensä kokemastaan ja haluavansa päästä ajamaan autolla vielä uudemmankin kerran.

Muilla kuin ajotaidoillaan uraa tehnyt Jorda on kiistanalainen hahmo, sillä hän on useaan otteeseen tuonut ilmi halunsa luoda naisille oma formulasarja, koska hänen mielestään kyseinen sukupuoli ei ole tasaveroinen miesten kanssa. Kommentit ovat aiheuttaneet tyrmistystä autourheilupiireissä ja Jordan naiskilpakumppaneissa, eikä espanjalaista säästelty myöskään videon kommenteissa.

Jorda ei ole ajanut aktiivisesti kilpaa enää pariin viime kauteen, mutta hän on silti useasti esillä moottoriurheilujulkaisuissa. F1-toimittaja Will Buxton sivalsikin Twitterissä Jordaa piikikkäästi.

Buxton on kommentoinut kuvaa, jossa Jorda heittää ylävitoset maskotin kanssa ”pukeutuneena moottoriurheilutoimittajaksi”.

– Tarkoittaako tämä, että hän on lopettanut esittävänsä olevansa kilpa-autoilija? Buxton twiittaa.