Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff uskoo, että Red Bull teki pahan virheen ottaessaan taas eri polttoainetoimittajan kuin tehdastallinsa Renault.

Red Bull ilmoitti aiemmin tehneensä suuren yhteistyösopimuksen polttoainejätin ExxonMobilin kanssa. Brittitallin moottoritoimittaja Renault saa menovetensä sen sijaan jatkossakin BP/Castrolilta.

Mercedes-jehun mielestä ratkaisu on strateginen virhe, sillä eri polttoainetoimittajien käyttö voi vaikeuttaa tallien yhteistyötä moottorin kehityksen suhteen.

Kilpailevat polttoainemerkit eivät ole erityisen halukkaita auttamaan toisiaan vain F1-kumppaniaan vuoksi. Red Bull joutuu esimerkiksi tekemään moottorinsa dynamometrimittaukset itse, eivätkä voi polttoaineyhteistyönsä vuoksi tehdä asiassa kovin tiivistä yhteistyötä Renaultin kanssa.

– ExxonMobil osaa varmasti valmistaa huippuluokan polttoainetta, kuten BP/Castrolkin. He tekevät kuitenkin strategisen virheen siinä, että he päätyivät valitsemaan kaupallisen sopimuksen sen sijaan, että käyttäisivät sama toimittajaa ja saman spesifikaation polttoainetta, Wolff moitti Motorsportin haastattelussa.

Lähde: Motorsport