Mercedeksen F1-talli aikoo käynnistää tutkimuksen, jonka tavoitteena on selvittää, mistä Lewis Hamiltonin Australian GP:n voiton kaatumiseen vaikuttanut vika johtui.

Tallipäällikkö Toto Wolff harmitteli tilannetta Independentin haastattelussa, ja kertoi käynnistävänsä tapauksesta tutkinnan.

Syyllistä tekijää etsitään Mercedeksen ohjelmistosta, joka antoi Hamiltonille väärää tietoa virtuaalisen turva-auton ollessa radalla.

– Ohjelmisto tai järjestelmä, jota olemme käyttäneet nyt viiden vuoden ajan antoi meille väärän numeron. Lewis ei tehnyt mitään väärin. Kyseessä oli ohjelmistovirhe tai algoritmi, joka oli pielessä, Wolff valotti.

Hamilton jäi vian vuoksi kisan voittaneesta Ferrarin Sebastian Vettelistä hieman jälkeen varikkopysähdyksen jälkeen. Voiton kaatuminen tekniseen vikaan oli suuri pettymys saksalaistallille.

– Tämä oli se kerta, joka pääsi lipsahtamaan karkuun. Se on katkera pettymys. Luulimme Lewiksen varikkopysähdyksen jälkeen olevamme hyvissä asemissa virtuaalisen turva-auton suhteen. Sitten huomasimme tv-ruuduilta, ettemme olekaan, Wolff hämmästeli.

Virtuaalinen turva-auto laitettiin päälle Romain Grosjeanin vaaratilanteen vuoksi. Järjestelmän ollessa päällä autot kulkevat rajoitettua nopeutta.

Lähde: Independent