Pirelli Superbike Cup -sarjan ajaja Danilo Berto kärsi kilpamoottoripyöräilijöiden pahimman painajaisen viikonloppuna Interlagosin radan kilpailussa Brasiliassa. Kilpakuski menetti pyöränsä hallinnan kisan startissa, kaatui keskelle rataa ja jäi kilpailijansa pyörän alle.

Hurja tilanne ikuistettiin kisan katsojien toimesta somevideolle, joka kiersi viikonloppuna ympäri sosiaalista mediaa. Katso video alta tai tästä.

https://streamable.com/kv193

 

Videolla nähdään, kuinka Berton moottoripyörä lähtee keulimaan heti lähdössä. Brassitähti tipahtaa pyöränsä selästä ja ehtii onnekseen väistää ensimmäisen häntä päin tulevan kilpatoverin.

Berto heittäytyy radan reunaa kohti, mutta yksi pyörä ehtii ajaa miehen toisen jalan yli. Brasilialaiskuski kiidätettiin sairaalaan, missä hän joutuu viettämään ainakin seuraavat 10-12 päivää.

Superbike-tähti kommentoi hurjaa tilannetta myöhemmin medialle.

– Se oli todella ikävää. Kyseessä oli minun virheeni. Aloitin kisan siten kuin aina, mutta en ollut tottunut kyseiseen pyörään. Luojan kiitos, että ehdin radan reunaan ja se toinen pyörä väisti keskelle. Sekunnin sadasosan ajattelin, että jään paikoilleni makaamaan. Viime hetkellä tajusin kuitenkin sen, että hän voisi osua suoraan minua päin, Berto taivasteli.