Lewis Hamiltonilla ja Sebastian Vettelillä on kummallakin ansioluettelossaan neljä formuloiden maailmanmestaruutta. Tuttu kilpakaksikko kamppailee tulevalla kaudella varsin hurjasta virstanpylväästä – viiden mestaruuden saavutuksesta.

F1-legenda Juan Manuel Fangio ylsi maagiseen viiden mestaruuden ennätykseen ensimmäisenä vuonna 1957. Hänen jälkeen saavutukseen ei ole yltänyt kukaan muu kuin lajin modernin aikakauden suurin supertähti Michael Schumacher. Saksalainen saavutti urallaan jopa seitsemän mestaruutta.

Nyt huippumenestyneet Vettel ja Hamilton jahtaavat yhdessä konkarien ennätyksiä. Brittitähti kertoi Reutersille, että saavutuksen tavoittaminen olisi upea kruunu hänen uralleen.

– Kuulin jotain, että voisin päästä Fangion rinnalle. Se on aika jännittävää, Hamilton intoili.

Neljä valmistajien mestaruutta putkeen voittanut Mercedes kuitenkin tietää, että viidennen mestaruuden voittamisessa olisi kääntöpuolensa.

Tallipäällikkö Toto Wolff myönsi Reutersille, että pieni vaihtelu F1:n palkintopalleilla tekisi hyvää lajille.

– Jos asiaa katsoo ulkopuolelta, vahingoittaako pitkäaikainen dominointi lajimme spektaakkelia? Ehdottomasti. Olemme nähneet sen Ferrarin menestyksessä 2000-luvulla ja Red Bullin kanssa muutama vuosi sitten. Mielestäni terveellisin tilanne oli se, että monet tallit pystyisivät haastamaan voitoista ja mestaruudesta taisteltaisiin loppumetreille saakka, tallipomo mietti.

Lähde: Reuters