F1-sarjan hovivalokuvaajaksikin tituleeratin Darren Heathin Instagram-profiili on täynnä kiehtovia otoksia ja tarinoita kuvien takaa. Uusimmassa postauksessaan Heath ei muistele kovin lämmöllä F1-sarjan kauden 1997 maailmanmestaria Jacques Villeneuvea.

Jacques Villeneuve, F1-sarjan historian suurimpin legendoihin kuuluvan Gilles Villeneuven poika, saapui F1-areenoilla vuonna 1996 suuren kohun saattelemana. Formulamaailma seurasi tarkasti, olisiko hänestä täyttämään vuonna 1982 Ferrarin ratissa menehtyneen isänsä suuret saappaat. Kaikki merkit viittasivat siihen, sillä Villeneuve aloitti F1-uransa tuolloin sarjaa nykypäivän Mercedeksen tavoin hallinneessa Williamsin organisaatiossa.

Miehessä piileneen hurjan PR-potentiaalin olivat ymmärtäneet myös taustajoukot, jotka yrittivät pitää huolen, että Villeneuven nimellä tahkottaisiin tulosta myös kilparatojen ulkopuolella.

Heath on jakanut Instagramissa ottamansa lähikuvan Villeneuvesta vuodelta 1996. Kuvatekstissä mies kertoo, etteivät hänen ja kanadalaisen välit olleet koskaan kovin lämpöiset. Tarinan myötä on ymmärrettävää, miksi.

– Villeneuven tukijoukot hankkivat kuvan jostakin käyttöönsä, tarkoituksenaan hyödyntää sitä kanadalaisen markkinoinnissa. Kukaan ei vain ottanut minuun yhteyttä sopiakseen tekijänoikeuskorvauksista, Heath kertoo tarinaa, joka sakenee entisestään.

– Lähestyin lopulta itse heitä kysyäkseni heiltä korvauksesta. Voitte kuvitella tyrmistykseni, kun sain kuulla Villeneuven silmien olevan copyright-suojatut eikä minulla olisi täten mitään oikeutta vaatia korvausta, päin vastoin minua uhattiin oikeustoimilla kuvan ottamisesta. En ollut, enkä yhä tänä päivänäkään ole, kuullut suurempaa potaskaa. Lienee sanomattakin selvää, etteivät Villeneuven joukot lopulta käyttäneet kuvaani, Heath kirjoittaa.

Villeneuve nousi maailmanmestariksi vuonna 1997, mutta miehen ura joutui välittömsti tuon jälkeen syöksykierteeseen. Hän ajoi vuoteen 2006 päättyneellä F1-urallaan kaikki osakilpailuvoittonsa kahden ensimmäisen kauden aikana.

Myöhemmin Villeneuve on pysynyt otsikoissa lähinnä lausumalla enemmän tai vähemmän asiantuntevia kommentteja medioihin.

Katso Heathin kuva ja tarina alta tai tästä.