F1-sarjan vallankahvasta viime vuonna syrjäytetty Bernie Ecclestone ei ole täysin hylännyt lajia. Emeritusjohtajaa ei kuitenkaan nähty tämän kauden avauksessa Australiassa, miehen sanojen perusteella jalosta syystä.

Vuosikymmeniä F1-sarjaa johtaneen Ecclestonen työnkuvaan kuului muun muassa myös kisojen järjestämisestä vastaavat neuvottelut. Näissä puitteissa hän tutustui aikoinaan Ron Walkeriin, Melbournen GP:n isään.

Walker oli lähes yksin vastuussa Australian GP:n siirtymisessä Adelaidesta Melbourneen kaudeksi 1996. Kaksikko tuli mainiosti toimeen keskenään, ja Walkerista tulikin vuosien saatossa yksi Ecclestonen äänekkäimmistä tukijoista tilanteessa kuin tilanteessa.

Walkerin maallinen taivallus päättyi alkuvuodesta syövän nujerrettua miehen 78-vuotiaana. Kuolema kosketti syvästi myös hyvää ystävää Ecclestonea.

– Minun oli tarkoitus olla mukana Australian GP -viikonlopussa. En vain kisan takia, vaan halusin myös tavata Ronin pitkästä aikaa ja puhua hänen kanssaan, sillä olimme läheisiä. Tiesin, ettei hänen terveydentilansa ollut häävi, ja suureksi surukseni jouduinkin vastaanottamaan tiedon hänen kuolemastaan tammikuussa, Ecclestone kertoo Autosportin artikkelissa.

– Puhuin hänen leskensä Barbaran kanssa, ja totesin etten enää koskaan mene Melbourneen, koska Ron ei ole enää siellä, Ecclestone yllättää.

Tapauksella oli myös vaikutusta F1-patruunan perheen suunnitelmiin. Ecclestone kertoo humoristiseen sävyyn syntyneestä selkkauksesta.

– Lupasin vaimolleni Fabianalle loman Australiassa, koska hän ei ole koskaan käynyt siellä. Menimme kuitenkin Sidneyhyn, ja se suututti Fabianaa.