© Kuva: Getty Images

Suomalaiselle rallikuskille vaaditaan vankeutta kuolonkolarista – uhrin kyydissä kaksi lasta

Voita 2 hengen matka Mestarien liigaan!

• Pääpalkinto: 2 hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin
• Lisäpalkinto: viikoittain arvotaan 50€ lahjakortti Alkoon

Suomalaiselle rallikuskille vaaditaan ehdollista vankeustuomiota törkeästä kuolemantuottamuksesta. Mies ajoi Miehikkälässä kesällä 2016 ralliharjoituksissa kolarin, jossa kuoli yksi ja loukkaantui kuusi ihmistä.

Pitkä oikeusprosessi on edennyt nyt sille tasolle, että kuski on asetettu syytteeseen. Nimettömäksi jäänyttä ralliauton kuljettajaa syytetään törkeästä kuolemantuottamuksesta, kolmesta törkeästä vammantuottamuksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Syyttäjä vaatii rallikuskille kuuden kuukauden ehdollista vankeustuomiota.

Karmean tapauksen kulku oli vähintään erikoinen. Rallikuski ja toista henkilöautoa ajanut mies sopivat ajavansa suljetun tieosuuden toiseen päähän vuorotellen.

Henkilöautossa oli kyydissä kaksi aikuista ja kaksi lasta. Viranomaisten lupaa päättömään stunttiin ei ollut.

Rallikuljettaja lähti liikkeelle ensimmäisenä. Vaikka hänen piti miesten sopimuksen mukaan odottaa henkilöauton kuskia toisessa päässä, oli ralliauton päättänyt kääntyä suoraan takaisin.

Miehet tulivat kapealla hiekkatiellä toisiaan vastaan huimaa vauhtia. Yllättävä tilanne johti kolariin, jossa henkilöauton kuljettajana ollut aikuinen menehtyi. Kaikki muut matkustajat loukkaantuivat.

Kuolemantuottamuksesta syytetty rallikuski ajoi tiellä huomattavan törkeää ylinopeutta. Mittari näytti pahimmillaan jopa 130 kilometriä tunnissa. Nopeusrajoitus pienellä hiekkatiellä oli vain 80 kilometriä tunnissa.

Lähde: Yle

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!


VOITA F1-KISAMATKA!
Mikäli Instagram-tilillämme on 10 000 seuraajaa kauden loppuun mennessä, arvomme yhden kahden henkilön palkintomatkan ensi vuoden Unkarin osakilpailuun.
Käy seuraamassa Suomen kuuminta moottoriurheiluun keskittyvää IG-tiliä täältä

Voita 2 hengen matka Mestarien liigaan!

• Pääpalkinto: 2 hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin
• Lisäpalkinto: viikoittain arvotaan 50€ lahjakortti Alkoon