Hyundain belgialaistähti Thierry Neuville jatkaa tukevassa johtoasemassa Ruotsin rallin kokonaiskilpailussa. Suomalaistähdet Esapekka Lappi ja Jari-Matti Latvala jäivät kauas kärjen vauhdista.

Keskikastin kuskina tunnettu Citroen-pilotti Craig Breen yllätti nousemalla aamupäivän mittaan lumirallin toiseksi.

Neuville toivotti irlantilaishaastajan paineen tervetulleeksi.

– Breen puskee kovaa, sillä tämä on hänen ensimmäinen mahdollisuutensa voittaa rallissa. Olemme saaneet pidettyä homman hyvin hallinnassa, belgialainen kehui WRC:lle.

Hyundai-kuskilla oli ennen puolen päivän taukoa pieniä ongelmia vaihdelaatikkonsa kanssa, mutta selvisi onnekseen niistä nopeasti.

– Vaihdelaatikko-ongelma paljastuikin lopulta vain pieneksi elektroniseksi viaksi, jonka saimme korjattua nopeasti. Menetimme luultavasti vain viisi tai kuusi sekuntia. Meillä oli 360 pyörähdys toisella etapilla. Muuten aamu on ollut mainio, Neuville valotti.

Kisan alkuvaiheessa vahvasti palkintosijoilla roikkuneet Toyotan suomalaiskuskit Jari-Matti Latvala ja Esapekka Lappi tipahtivat launtaina selvästi kärjen vauhdista.

Aiemmin kokonaiskilpailun toisena kaahaillut Lappi jäi Neuvillen vauhdista 11. erikoiskokeella jo 38,8 sekuntia ja tippui kuudenneksi. Latvalan ero kärkeen kasvoi jopa yhteen minuuttiin ja 4,8 sekuntiin.

M-Sportin WRC-Fordia ensi kertaa tällä kaudella virallisessa kilpailussa ohjastava Teemu Suninen on pysynyt kärkikymmenikössä. 11. pikataipaleen jälkeen Suninen piti hallussaan 9. sijaa. Epäonnekseen suomalainen teki kuitenkin tuttavuutta lumipenkan kanssa.

– Osuimme lumipenkkaan ja menetimme aikaan. Ei mikään hyvä etappi, Suninen valitteli WRC:n haastattelussa.