Formula 1 -autojen aerodynaamisen muotoilun tekniikka on varsin korkean tason tiedettä. Auton rungon ja siivekkeiden suunnitteluun käytetään hurjia määriä rahaa ja työtunteja. Racecaar Engineering -lehti esitteli mielenkiintoisella videollaan, miten autojen muotoilu käsittelee ”likaista ilmaa”.

Kiehtova somevideo havainnollistaa, kuinka F1-kilpurin muotoilu ohjailee autoa hidastavia ilmanpyörteitä ohi auton yläpuolelta ja alaosista.

Racecar Engineering

@RacecarEngineer
Ever wondered what the 'dirty air' behind an F1 car looks like?
Well @SimScale has simulated it for us! #CFD #Hypnotic 🤩🏁

Formulafanit hehkuttivat kiintoisaa videota hurjasti autourheilulehden päivityksen kommenttikentässä.

– Todella kiehtovaa! Tämä laittaa miettimään, miltä tuo tekniikka olisi näyttänyt vaikkapa Lotus 79:n tai Williams FW07:n kohdalla. Silloin F1:ssä pystyi vielä ohittamaan. Onkohan tämä muotoilu syynä siihen, että ohittaminen on formuloissa nykyään niin vaikeaa, eräs seuraaja pohdiskeli.

– Mielenkiintoista nähdä, että aerodynamiikka puskee likaisen ilman auton yli ja hieman sivuille. Jos siirryt sivulle ohittamaan, pääset suoraan puhtaan ilman kohdalle. Entä jos autot ohjaisivat epäpuhtaan ilman sivulle, toinen mietiskeli.