SuomiF1-sivuston asiantuntija Mika Salo on mielissään McLarenin Fernando Alonson kiireisestä kisavuodesta. Suomalainen toivoisi muidenkin F1-kuskien ottavan mallia espanjalaisesta.

Alonso ajaa tänä vuonna F1-töidensä ohella kestävyyskilpailuiden MM-sarjaa Toyotan riveissä. Jo alkuvuodesta hän osallistui Daytonan 24 tunnin kilpailuun, minkä lisäksi viime toukokuussa hänet nähtiin legendaarisessa Indy500-kilpailussa.

Salo ei näe Alonson ”syrjähypyssä” mitään ongelmaa.

– Se on todella hieno juttu. Tuollaiseen pitää olla helvetisti rohkeutta. Alonso on kuin entisajan kuljettajat, jotka ajoivat jatkuvasti erilaisia sarjoja ristiin, Salo hehkuttaa.

Salosta muiden tulisi ottaa Alonson esimerkistä mallia.

– Olisi hienoa, jos muutkin kuljettajat kokeilisivat välillä eri sarjoja. Se kehittäisi varmasti jokaisen taitoja ja olisi katsojille mieleen.

 

Kaksinkertaisena maailmanmestarina Alonso on jo todistanut ajotaitonsa. Salo ei epäile runsaan kisaohjelman vaikuttavan miehen suoritustasoon lainkaan.

– Hän on ammattilainen, joten hän osaa pitää huolta jaksamisestaan ja siitä, että molemmat tallit saavat hänestä parhaan irti.