Tekninen johtaja: Uusikin moottorintoimittaja aiheutti McLaren-insinööreille päänvaivaa

© Kuva: Getty Images

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!

McLarenin voimanlähdevaihdos Hondasta Renaultiin kulkee nyt oikeaan suuntaan, vaikka yhteistyöllä oli jo ensimetreillä suuri riski kokea karmean epäonnistumisen toisinto, paljastaa brittitallin tekninen johtaja Tim Goss Autosportille.

Pettymykseksi muodostuneet kolme kautta Hondan kanssa saivat McLarenin turvautumaan radikaaliin ratkaisuun ja yhteistyön päättämiseen kesken sopimuskauden. Vaihdoksen Renaultin myllyihin uskotaan nostavan maineikkaan tallin ylöspäin tulosluettelossa, sillä ranskalaismerkin koneet ovat olleet selvästi japanilaiskollegoidensa laitteita tehokkaampia ja luotettavampia.

V6-hybridivoimanlähteet ovat monimutkaisia kapistuksia, ja eri valmistajat ovatkin löytäneet erilaisia tapoja kaikkien osien yhteen kokoamiseksi. Goss paljastaa Renaultin ja Hondan eroavan rakennefilosofialtaan merkittävästi toisistaan, ja tämä asetti McLarenille suuren haasteen eteen.

– Suurin ero on turboahtimen sijainnissa. Hondalla se on Mercedeksen tapaan moottorin etuosasssa, kun Renault ja Ferrari ovat asettaneet sen puolestaan moottorin taakse. Tämä pakottaa meidät muokkaamaan autoamme esimerkiksi vaihdelaatikon sijoittelun suhteen, Goss toteaa.

Hondan voimanlähteen muista poikkeava rakennemalli oli suurin syy japanilaismerkin ensimmäisen kauden ongelmiin. McLaren joutui tekemään kausien aikana kompromisseja oman autonsa rakentamisen suhteen taatakseen voimanlähteelle edes auttavan toimintaympäristön.

Vaihdos uuteen merkkiin on jälleen pakottanut brittitallin muokkaamaan alkuperäistä suunnitelmaansa esimerkiksi polttoainetankkinsa, vaihdelaatikkonsa ja takajousituksensa suhteen. Suurista viime hetken muutoksista huolimatta Goss on luottavainen.

– Saimme tehtyä muutokset tarpeeksi ajoissa, vaikka haaste oli suuri. Emme joutuneet tekemään kompromisseja automme suhteen, sillä insinöörimme tekivät fantastista työtä, Goss ihastelee.

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!