Formula E -sarjan uusi auto yltää jopa yli 300 kilometrin tuntivauhtiin, sarjan hallitseva maailmanmestari Lucas di Grassi väittää Autosportille.

– Auto on tehokkaampi ja paljon voimakkaampi. Nykyisillä asetuksilla, jotka meillä on, auto voi yltää pitkällä suoralla yli 300 kilometrin tuntivauhtiin ilman mitään ongelmia, di Grassi uhosi.

Sarjan tuore toisen sukupolven kilpuri esiteltiin yleisölle aiemmin tällä viikolla. Kovasti uudistunut sähköauto oli muuttunut niin sisältä kuin ulkoa. Auton akkua ja suorituskykyä oli parannettu huomattavasti, ja koneiston ympärille oli suunniteltu täysin uusi runko.

Uuden auton maksimiteho on tietojen mukaan 250 kilowattia, joka vastaa 335 hevosvoimaa.

Di Grassin mukaan auton hurjempi suorituskyky ja sen uudet aerodynaamiset ominaisuudet tekevät Formula E:stä entistä mielenkiintoisemman sarjan.

– Olemme pääsemässä todella mielenkiintoiseen pisteeseen. Jos auto yltää suoralla 300 kilometrin tuntivauhtiin, kukaan ei voi sanoa etteikö se olisi nopea. Ne ovat huomattavia nopeuksia. Autoa on vaikea ajaa, se on tehokkaampi ja suorituskykyisempi. Toki se ei vielä vedä vertoja F1- tai LMP1-autolle, brasilialaistähti arvioi.