Alkuvuoden suurin autourheilukilpailu, Dakarin aavikkoralli, käynnistyi eilen lyhyellä avausetapilla. Ralli sai heti dramaattisen käänteen, kun voittajasuosikkeihin kuuluva rallilegenda Sebastien Loeb ajautui ongelmiin.

Ranskalaisen Peugeotiin iski jarruvika vain parin ajetun kilometrin jälkeen. Loeb joutui selviytymään loput 28 kilometriä täysin ilman vauhdinhidastajia, minkä seurauksena hän jäi kärkiajan tehneestä Nasser Al-Attiyahista viisi ja puoli minuuttia. Kokonaistuloksissa Loeb on vasta sijalla 29.

– Avausetappi oli kamala, sillä jarrut lakkasivat täysin toimimasta. Minun täytyi ajaa varovaisesti, enkä halunnut ottaa mitään riskejä, Loeb summasi etapin jälkeen.

Mikko Hirvonen oli avausetapin kahdeksanneksi vauhdikkain. Suomalainen kuljettaa rallissa uutta Miniä.

Ralli käynnistyy toden teolla vasta pitkien, useiden satojen kilometrien mittaisten etappien myötä.