Formula ykkösten ulkopuolella erittäin kovaa arvostusta nauttiva Lucas di Grassi myöntää moottoriurheiluvaikuttamisen olevan lähellä miehen sydäntä. Brasilialainen on valmis jopa astumaan korkeimpaan mahdolliseen virkaan, kansainvälisen autoliiton FIA:n puheenjohtajaksi.

Di Grassi on hallitse Formula E -sarjan mestari, minkä lisäksi hänen palkintokaapistaan löytyy palkintoja myös WEC:stä ja Le Mansin 24 tunnin ajosta. F1-sarjassa di Grassi esiintyi 2010 Virgin-tallin riveissä.

Brasilialainen on luonut jo nyt itselleen uraa vahvana kulissien takaisena taustavaikuttajana. Ajotehtäviensä ohella hän on toimitusjohtaja vielä alkutekijöissään olevassa ”Roborace”-kilpasarjassa, jossa kilvanajosta vastaavat ihmisten sijaan robotit. Lisäksi hän on ottanut paikoin voimakkaasti kantaa erilaisiin moottoriurheilumaailman kuumiin perunoihin.

Mieheltä löytyy vahvaa osaamista myös autourheilumaailman ulkopuolelta. Hän on opiskellut tutkinnon yhdestä Brasilian arvostetuimmista kauppakorkeakouluista, minkä lisäksi hän on korkean ÄO:n omaavien henkilöiden kerhon, Mensan, jäsen.

Di Grassi myönsi suoraan Autosportille kilpa-ajouran jälkeisten pestien kiinnostavan.

– Totta kai. Rakastan tätä urheilua. Minulla on välillä eriäviä mielipiteitä muiden kanssa, kun olen noussut olemaan eri mieltä muiden kanssa. Olen kuitenkin pystynyt osoittamaan olevani oikeassa. Niin kävi Formula E:n alkuaikoina ja niin kävi myös WEC-sarjan taloudellisen kestämättömyydeen suhteen, di Grassi toteaa.

– Haluan tehdä kaikkeni auttaakseni moottoriurheilua kehittymään ja pysymään elinvoimaisena. Haluan tehdä kilvanajosta parempaa, jännittävämpää, turvallisempaa ja taloudellisesti kannattavampaa näinä aikoina, kun koko laji on luisumassa ajassa taaksepäin sponsoreita karkottavaksi viihdemuodoksi.

FIA valitsi Jean Todtin uudelle jatkokaudelle viime vuoden lopullta. Di Grassi ei halua vielä kiirehtiä oman ehdokkuutensa kanssa.

– Olen vielä nuori ja minulla on vielä paljon uraa jäljellä. Mutta tulevaisuudessa tämä asia kiinnostaa varmasti, 33-vuotias brasilialainen toteaa.