Formula 1:n johtoporras vierailee ensi viikolla Tanskan pääkaupungissa Kööpenhaminassa. Matkan tavoitteena on neuvotella paikallisten poliitikkojen ja elinkeinoelämän edustajien kanssa mahdollisesta Tanskan F1-osakilpailun sijainnista.

Tanskalaiset toivovat formulasirkuksen kaahailevan kaupungissa jo vuonna 2020.

F1:n omistajataho Liberty neuvotteli jo kerran aiemmin aiheesta tanskalaisten kanssa viime marraskuussa. Kansainväliselle medialle vuotaneiden tietojen mukaan Kööpenhaminaan suunnitellaan kaupungin ympäristössä ajettavaa katurataa.

Suunnitelmia ovat työstäneet entinen tekniikan ja tieteen ministeri Helge Sander ja ex-pankkiiri Lars Seier Christensen yhdessä useiden yhteistyötahojen kanssa. Sisäpiiritietojen mukaan Kööpenhaminan rataehdotukseen on otettu reilusti inspiraatiota Azerbaidhzanin GP:n Bakun mutkikkaan vikkelästä katuradasta.

Tanskalaisten tiedotusvälineiden lähteet ovat paljastaneet, että formuloiden toimitusjohtaja Chase Carey matkustaa Kööpenhaminaan 10. tammikuuta katselemaan radan sijaintia ja keskustelemaan kisasuunnitelmista.

F1:n tiedetään suunnittelevan Tanskan lisäksi useita muitakin uusia osakilpailuja. Libertyn asialistan kärjessä on toisen Yhdysvalloissa ajettavan GP:n järjestäminen. Kisan mahdolliseksi sijainniksi on pohdittu New Yorkia, Miamia tai Las Vegasia.