Lentävät suomalaiset, Flying Finns

Siinäpä termi, josta meidät tunnetaan maailmalla. Termi lanseerattiin maamme syntyhistorian alkuvaiheessa sinivalkoisten juoksijasuuruuksiemme kunniaksi, mutta myöhemmin se opittiin tuntemaan moottoriajoneuvoja kuljettavien suomalaisten tunnusmerkkinä.

If you want to win, take a Finn

Suomalaisten maine maailmalla rakentuu hyvin vahvasti moottoriurheilumenestyksemme varaan. Tuntuu suorastaan käsittämättömältä, miten paljon pieni kansamme onkaan saanut nauttia menestyksentäyteisistä hetkistä eri kilpakentillä niin radalla kuin maastossakin.

SuomiF1-sivusto kunnioittaa satavuotiasta Suomea listaamalla mielestään kymmenen parasta sinivalkoista moottoriurheilijaa. On suorastaan pysäyttävää, että kymmenen listan ulkopuolelle jäi sellainen lista huippunimiä, että heikompaa hirvittää. Meidän sietää syystäkin olla ylpeitä moottoriurheiluperinteistämme.

LUE MYÖS: Suomalainen F1-talli ja Häkkiselle neljä MM-kultaa? – Tässä ovat kotimaisen F1-historian suurimmat jossittelut!