Robert Kubican satumainen tarina paluusta takaisin F1-kuljettajaksi on kulminoitumassa tänään. Puolalaiskuljettaja on ajovastuussa Williamsin F1-auton ratissa Abu Dhabin testeissä.

Kubica hyppäsi Williamsin tämän vuoden auton puikkoihin alkupäivän osalta. Williamsin uskotaan olevan erittäin kiinnostunut palkkaamaan viimeksi 2010 formuloissa ajaneen puolalaisen riveihinsä. Testien ensisijaisena tarkoituksena onkin seurata, miten vakavista vammoista edelleen kärsivä Kubica ajotehtävistään suoriutuu.

Myöhemmin tänään ajovuoron saa Lance Stroll. Huomenna ajovastuun hoitaa Sergei Sirotkin, kunnes Kubica pääsee ajamaan vielä viimeiset ajotunnit.

Kubica testaa ensimmäistä kertaa Williamsin tämän vuoden autoa. Aiemmin syksyllä hän ohjasti tallin kauden 2014 menopeliä. Tämän vuoden kilpuria hän ohjeisti Unkarin testeissä kesällä. Tuolloin ajokkina oli Renault.