McLarenin F1-tallin nuorisolupaus Lando Norris pääsee ajamaan ensi vuonna Formula 2 -luokassa Carlinin tallissa. 18-vuotias brittikuski voitti tänä vuonna F3:n Euroopan sarjassa kuljettajien mestaruuden.

– Carlinilla on loistava operaatio, jossa on todella ystävällinen ja mukava ilmapiiri. Tunnen olevani osa perhettä siellä. Ensi vuonna vastaan tulee jyrkkä oppimiskäyrä, kun minulla pitää totutella lisääntyneeseen tehojen määrään, Pirellin renkaisiin ja pakollisiin varikkopysähdyksiin. Uskon kuitenkin, että Carlin on paras paikka saada ote näihin tekijöihin, Norris pohdiskeli Autosportin haastattelussa.

Norris on ajanut Carlinin tallissa pikkuformuloita jo neljän kauden ajan. Tallin tehdessä paluun F1:n tukisarjaan F2:een ensi kaudeksi nuori kuljettajalupaus saa mahdollisuuden esitellä taitojaan astetta suuremmassa näytäikkunassa.

Brittikuljettaja pääsee tekeään F2-debyyttinsä jo tänä sunnuntaina Abu Dhabissa, kun hän ajaa kertaluontoisella sopimuksella kisan Camposin tallin alaisuudessa.

Carlinin talli kilpaili aiemmin F1: farmisarjassa GP2:ssa, mutta lopetti sarjassa viime vuonna. Ensi vuonna talli tekee paluun sarjaan uudella autolla.