Moottoriurheilun klassikkomerkki McLaren vahvisti jatkavansa tehdasvalmisteisten urheiluautojen GT3-sarjassa ja kehittävänsä sitä varten uuden kilpa-auton 720S-mallin pohjalta – tällä kertaa täysin oman talon sisällä.

McLaren Motorsportin rakentama 720S GT3 tulee korvaamaan aiemman 650S:n, jonka kehitti brittiläinen CRS -autourheiluorganisaatio. Uusi auto tulisi valmiiksi kaudeksi 2019.

– Meille oli elintärkeää pysyä GT3:ssa mukana. Moottoriurheilu on olennainen osa sitä McLarenin brändiä, jota asiakkaamme odottavat, automerkin johtaja Mike Flewitt kertoi Autosportille.

Flewitt korosti GT3-sarjan tärkeyttä McLarenin tulevaisuuden suunnitelmissa. Aiemmin tallin autojen kehittäminen oli CRS:n vastuulla, mutta nyt tarkoituksena on tuoda kehitystyö kokonaan oman katon alle.

– Muutama vuosi sitten katseemme oli vain Euroopassa, mutta nyt ymmärrämme kuinka tärkeä sarja GT3 on. Sarja on kasvanut maailmanlaajuisesti ja sehän kelpaa meille. Olemme kansainvälinen automerkki, joka myy autoja ympäri maailmaa. Halusimme yhä enemmän liiketoiminnasta omaan haltuumme. Nyt olemme siinä tilanteessa, että voimme ottaa uuden GT3-mallin kehittämisen kokonaan itsellemme.

Uuden GT3-kilpurin odotetaan hyödyntävän edeltäjänsä 650S:n nelilitraista tuplaturboahdettua V8-moottoria. 720S -tehdasmallin pohjalta kehitetty auto tullaan julkistamaan näillä näkymin kesällä 2018.