Lokakuun ensimmäinen päivä vuonna 2017 jää formula ykkösten historiankirjoihin – ainakin joksikin aikaa. Peräti 19 vuotta kestänyt putki tuli tiensä päähän, sillä kyseisenä päivänä Malesiassa ajettiin maan viimeinen F1-kisa.

Kuskien suuressa suosiossa oleva kilpailu voi kuitenkin tulevaisuudessa palata kisakalenteriin.

Näin uskoo ainakin Malesian pääministeri Najib Razak.

– Päätimme lopettaa sopimuksen, mutta se ei tarkoita sitä, että emme voisi harkita sitä (kisaa) tulevaisuudessa, mikäli taloudellinen tuotto suosii meitä, Razak tiivisti paikalliselle The Star -sanomalehdelle.

Kuten sanottua, Malesiassa ajettiin tällä erää 19 vuonna putkeen F1-pisteistä. Moottoriurheilu ei maasta häviä, vaikka kilpailu kalenterista putosikin.

– Koen, että 19 vuotta on hyvä jatkumo. Päätimme sulkea kirjan ja keskittyä muihin kilpailuihin täällä, Razak pyöritteli.