Sergio Perez on yksi niistä F1-kuskeista, joiden mielen Malesian kisan poistuminen kalenterista vetää matalaksi. MM-sarjassa seitsemättä paikkaa miehittävä Force India -tähti muistelee kyseisen kisan draaman kaaria lämmöllä.

Kyseinen kisa tarjoaa kuskille poikkeuksellisen paljon haasteita. Nämä tekevätkin kisasta Perezin mukaan erityisen.

– Mielestäni viime vuonna siellä oli kuumin kisa, jonka olen kokenut koko urani aikana, joten oletan hikoilevani sunnuntaina paljon, Force Indialla ajava kuljettaja arvelee planetf1.comin haastattelussa.

Vaikka kisa raadollinen onkin, on Pereziltä Malesiasta myös upeita muistoja.

– Malesia merkkaa minulle paljon. Siellä saavutin formula ykkösten ensimmäisen palkintokorokepaikkani vuonna 2012. Olen todella surullinen nähdessäni Sepangin katoamisen kalenterista, meksikolainen harmittelee.

Vuosi sitten Perez oli aika-ajoissa seitsemäs ja kisassa kuudes. Äärimmäisissä olosuhteissa pärjääminen vaatii kuskilta paljon.

– Sää on niin ennalta-arvaamaton. Yhtäkkiä siellä voi olla iso myrsky ja sitten kuivuminen voi tulla viidessä minuutissa. Siellä on niin lämmintä ja kosteaa. Malesiassa on joka vuosi ollut erityinen kilpailu lämmön ja radan ominaisuuksien vuoksi.