Mercedeksen johtaja Toto Wolff uskoo, että tuleva F1:n moottoriratkaisu voi olla erittäin mielenkiintoinen ja tuoda lisää jännitystä kilpailuihin ilman, että palattaisiin V8-aikakauteen.

F1:n työryhmä paiskii jo nyt hommia Ross Brawnin johdolla, seuraavan aikakauden moottoreista väännetään koko ajan kättä. Todennäköisin valinta on V6-moottori tuplaturbolla. Hybriditeknologiasta ollaan kuitenkin ainakin osin luopumassa, että itsenäisiä moottorivalmistajia saataisiin houkuteltua paremmin mukaan. Myös ääntä ja tehoja on tulossa lisää, mikä on ainakin fanien mieleen.

– Minä uskon vahvasti, että F1 on jatkossakin vahvan teknologian ja suorituskykyisyyden edelläkävijä. Jos alamme haikailla paluuta jonnekin 80-90-lukujen aikoihin vain, koska pidimme siitä aikakaudesta niin paljon, menemme väärään suuntaan, Wolff sanoo F1i.comilla.

– Olemme käyneet työryhmässä erinomaisia keskusteluja tulevaisuudesta. Meillä on jo tietyt tulevaisuuden peruspilarit olemassa: kehitystyön kustannukset on saatava kuriin, mutta silti tarvitsemme korkeaa teknologiaa. Mielestäni hybriditeknologiaakin pitäisi yhä olla mukana. Moottorien teho-paino-suhdetta on saatava paremmaksi kuin mitä se on nyt.

– Tähän saakka kaikki ovat olleet aika hyvin samoilla linjoilla keskusteluissa. Uskon, että vuoden loppuun mennessä pääsemme tilanteeseen, missä voimme sanoa, mitä haluamme kaudella 2021, Wolff kertoo.