Toto Wolff seuraavasta F1-moottorista: ”Emme voi palata mihinkään 1980-90-luvulle”

© Kuva: Getty Images

Mercedeksen johtaja Toto Wolff uskoo, että tuleva F1:n moottoriratkaisu voi olla erittäin mielenkiintoinen ja tuoda lisää jännitystä kilpailuihin ilman, että palattaisiin V8-aikakauteen.

F1:n työryhmä paiskii jo nyt hommia Ross Brawnin johdolla, seuraavan aikakauden moottoreista väännetään koko ajan kättä. Todennäköisin valinta on V6-moottori tuplaturbolla. Hybriditeknologiasta ollaan kuitenkin ainakin osin luopumassa, että itsenäisiä moottorivalmistajia saataisiin houkuteltua paremmin mukaan. Myös ääntä ja tehoja on tulossa lisää, mikä on ainakin fanien mieleen.

– Minä uskon vahvasti, että F1 on jatkossakin vahvan teknologian ja suorituskykyisyyden edelläkävijä. Jos alamme haikailla paluuta jonnekin 80-90-lukujen aikoihin vain, koska pidimme siitä aikakaudesta niin paljon, menemme väärään suuntaan, Wolff sanoo F1i.comilla.

– Olemme käyneet työryhmässä erinomaisia keskusteluja tulevaisuudesta. Meillä on jo tietyt tulevaisuuden peruspilarit olemassa: kehitystyön kustannukset on saatava kuriin, mutta silti tarvitsemme korkeaa teknologiaa. Mielestäni hybriditeknologiaakin pitäisi yhä olla mukana. Moottorien teho-paino-suhdetta on saatava paremmaksi kuin mitä se on nyt.

– Tähän saakka kaikki ovat olleet aika hyvin samoilla linjoilla keskusteluissa. Uskon, että vuoden loppuun mennessä pääsemme tilanteeseen, missä voimme sanoa, mitä haluamme kaudella 2021, Wolff kertoo.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.