Kaksinkertainen rallin maailmanmestari Carlos Sainz sanoo, että hän on valmis ajamaan Citroenin WRC-autolla testiä pystyäkseen auttamaan tiimiä jousitusongelmissa.

55-vuotias Sainz ajoi viimeksi kilpaa WRC:ssä 12 vuotta sitten.

Citroen lähti kauteen yhtenä ennakkosuosikkina, mutta nimenomaan jousituksen säätöjen kanssa on ollut isoja ongelmia. Kris Meeken Argentiinan voitto on tiimille kauden ainoa, valmistajien MM-sarjassa se on sijalla neljä.

Sainz keskusteli pitkään Meeken kanssa Portugalin rallissa ja kyse oli nimenomaan jousituksen säädöistä.

– Olen aina halunnut, että FIA tekisi autoista kevyempiä, voimakkaampia ja enemmän aerodynaamisia. Nyt nämä autot ovat sellaisia, mikä on hieno juttu, Sainz sanoo Autosportille.

– Harmi, ettei tällaisia ollut minun aikoinani. Näen tämän erittäin tärkeäksi lajille ja MM-sarjalle. Olisi todella mielenkiintoista päästä kokeilemaan noita autoja. Pitääpä puhua Citroenin väen kanssa, josko se onnistuisi.

Sainz ajoi 2003-2005 yhteensä 31 WRC-kilpailua Citroenilla. Niihin sisältyi kaksi voittoa ja 14 palkintopallipaikkaa.

Sainz ajaa tällä haavaa aavikkoralleja Citroenin sisarmerkin Peugeotin leivissä.

– Ilman muuta olen valmis testaamaan WRC:tä ja kenties auttamaan Citroenin ongelmissa. Mutta se on heidän asiansa miettiä, olisiko minusta apua vai ei. Olisi taatusti hauskaa päästä kokeilemaan.

– Olen tehnyt Volkswagenille rallitestejä Polon kanssa, ei siitä niin kauan aikaa ole. Olen aina pitänyt isona ja mielenkiintoisena haasteena yrittää saada autoja entistä nopeammiksi ja paremmiksi, Sainz sanoo.

Citroenin tallipäällikkö Yves Matton kertoo, ettei heillä ole tarkoitus käyttää ulkopuolista apua, mutta myöntää, että Sainzin kokemuksesta voisi olla hyötyä.

– Carlos on saman konsernin palkkalistoilla, joten olisi helpompaa työskennellä hänen kanssaan kuin jonkun muun kuljettajan. Ainakaan juuri nyt emme silti suunnittele tällaista. Mutta onhan hänellä kokemusta Polon testaamisesta aika hiljattain, lisäksi hänellä on valtava tietämystä rallista ja auton kehittämisestä, Matton sanoo.