Ott Tänak siirtyi Puolan rallin johtoon EK8:lla. Pohjat on toistaiseksi pätkälle ajanut Hyundain Thierry Neuville, joka löylytti Tänakin 3,9 sekunnilla ja Jari-Matti Latvalan peräti 7,2 sekunnilla.

Tänak johtaa nyt Latvalaa sekunnilla, Neuville on Latvalasta 0,7 sekunnin päässä. MM-sarjaa johtava Sebastien Ogier jäi keulasta peräti 13,5 sekuntia ja on jo liki puoli minuuttia johtavan Tänakin takana.

– Edellisellä pätkällä minulla oli vähältä piti -tilanne, joten otin varovasti. Mutta pakko sanoa, että otin liiankin varovasti, Latvala sanoi WRC.comilla.

Teemu Suninen ajoi edelliselle EK:lle pohjat ja jatkoi vakuuttavaa menoa M-Sportin Fordillaan. Nyt Suninen oli pätkän kolmas 3,4 sekuntia Neuvillesta. Hän nousi pätkän 12 sekuntia hitaammin ajaneen Juho Hännisen ohi kilpailun seitsemänneksi.