Formula 1 -johtaja Chase Carey ei halua tehdä enää tulevaisuudessa uutta Concorde-sopimusta tallien kanssa, kun nykyinen päättyy vuonna 2020.

Nykysopimus sitoo tallit ja F1:n noudattamaan siinä mainittuja asioita vielä kauden 2020 loppuun asti. Sen jälkeen Carey haluaa joustavampia sopimuksia.

– Meillä on nyt tämä epäsuosittu dokumentti nimeltään Concorde-sopimus, joka on tehty joka kuudes tai kahdeksas vuosi. Me emme sellaista enää jatkossa halua, Carey sanoo Eurosportin mukaan.

– Me haluamme tiimien kanssa yhteistyötä, emme sopimuksia, jotka sitovat osapuolia tekemään asioita vuosikausiksi.

Careyn mukaan Concorden kaltaiset sopimukset aiheuttavat ongelmia, kun niiden päättymisen lähestyessä kaikki haluavat ajaa omia etujaan.

– Se aiheuttaa aivan turhaa kilpailemista, kaikki vain ajattelevat, mitä hyötyä ja kuinka paljon he voisivat saada seuraavasta sopimuksesta. Me haluamme avoimempaa yhteistyötä ja joustavia sopimuksia, jotka eivät sido kaikkien käsiä vuosikausiksi.

Carey kuitenkin myöntää, että muutoksen tekeminen ei ole helppoa, koska kaikki ovat jo tottuneet vuosikymmeniä jatkuneeseen tilanteeseen.

– Uskon että yhteistyön sävel löytyy, me ainakin teemme hartiavoimin sen eteen töitä. Tässä lajissa on ennen ollut niin, että kaikki ajattelevat omaa etuaan, mikä johtaa siihen, että 1+1 onkin 1,5. Meidän pitää jakaa yhdessä visio siitä, millainen tämän lajin tulee olla ja jakaa myös tästä saatavat hyödyt.

– Kun pystymme siihen, 1+1 onkin kolme, ja se on meidän tavoitteemme. Haluamme muuttaa F1-kulttuuria toisenlaiseksi. Vastaanotto on ollut mielestäni positiivinen näille ajatuksille. Koko kulttuurin muuttaminen ei ole helppoa, koska asiat ovat olleet jo pitkään samalla tavalla. Mutta meillä on nyt hyvä mahdollisuus isoon muutokseen, josta me kaikki tulemme lopulta hyötymään.