19-vuotias suomalaislupaus Joonas Lappalainen ajaa lauantaina Nürburgringillä alkavassa legendaarisessa 24-tunnin kilpailussa Audin tehdastiimissä yhdessä Alexander Miesin, Peter Tertingin ja Alex Yoongin kanssa.

Viime kaudella Lappalainen voitti Saksassa Audi TT-mestaruuden, tällä kaudella hän ajaa STCC-sarjaa Audi RS3 LMS TCR -autolla.

Lappalainen odottaa kilpailua innolla.

– Hyvä meininki. Päästiin harjoituksissa ajamaan hyviä vetoja ja teimme jonkin verran muutoksia autoon. Oikein hyvällä fiiliksellä tässä ollaan, Lappalainen sano Turun Sanomille.

– Meillä ei ole varsinaisesti mitään sijoituspaineita. Auto on kuitenkin ihan uusi, ja ajamme vasta ensimmäistä kilpailua ja vieläpä prototyyppiluokassa.

– Tuloksellisesti ei ole selkeää tavoitetta olemassa. Ensimmäinen tavoite on saada auto maaliin. Tärkeintä on kerätä dataa ja kilometrejä tulevaisuutta varten. Se on ehdottomasti tärkein juttu. Mahtavaa työskennellä tällaisten tiimin kanssa. Oppia ja informaatiota tulee koko ajan. Itse kilpailutaktiikka laaditaan viimeisen aika-ajon jälkeen, että kuka ajaa kuinkakin paljon ja missä järjestyksessä, Lappalainen kertoo.

Turun Sanomien alkuperäinen juttu tästä linkistä.