Suomalaisen rallimaineen pioneeri Timo Mäkinen menehtyi torstaina 79 vuoden iässä. Useisiin mainetekoihin 1960-ja 1970-luvun rallikilpailuissa yltäneen suomalaisen poismenoa on surtu laajalti moottoriurheilufanien keskuudessa.

Yksi surunvalittelijoista on ollut itse kansainvälisen autoliiton FIA:n puheenjohtaja Jean Todt. Rallitaustainen kartanlukija toimi jopa Mäkisen kartanlukijana 1970-luvun rallikilpailuissa, joten hän tunsi yhden ensimmäisistä ”Flying Finneistä” läheisesti.

– Todella surullinen uutinen. Timo Mäkisen, rallilegendan, menettäminen tuo mieleen paljon muistoja. Voimia hänen perheelleen, Todt kirjoitti tviittiinsä, jonka kuvassa hän ja Mäkinen ajavat Safari-rallissa 1970-luvulla.

Todtin tviittiin on kertynyt liuta vastauksia, jossa muutkin kertovat Mäkisen olleen heidän merkittävä idolinsa.

Esimerkiksi Autosportin arvostettu toimittaja Dieter Rencken muistelee erästä näkemäänsä kilpailua, jossa Mäkinen ajoi rallimiehelle tyypilliseen tapaan, kahva edellä.

Jean Todt

@JeanTodt
Very sad news. The loss of Timo Makinen,a rally legend, reminds me of found memories. My thoughts are with his family.