Renaultilla uskotaan, että heidän Bahrainin testeissä kokeilemansa uusi etusiipi tulee ratkaisemaan heidän ongelmansa kilpailuvauhdeissa.

Nico Hülkenberg oli sekä Kiinan että Bahrainin aika-ajossa seitsemäs, mutta Bahrainin yhdeksäs sija on Renaultin ainoa pistesija tällä kaudella.

Renault ei ole onnistunut yhdessäkään kilpailussa kuten aika-ajoissa.

– Me tiedämme tarkkaan, mistä tämä johtuu, emmekä elä missään harhamaailmassa. Aika-ajot ovat koko ajan parempia kuin kilpailut, syy on autossa, sanoo Renaultin tekninen johtaja Bob Bell Motorsport.comille.

– Ymmärrämme asian, ja siksi tuomme uusia osia, jotka parantavat jousitusta ja aerodynamiikkaa. Testasimme niitä Bahrainissa, yksi on uusi etusiipi. Näiden avulla uskomme, että autoon tulee enemmän aerodynamiikkaa ja se on vakaampi sekä parempi ajettava kilpailuvauhdeissa.

– Ongelma ei ole ilmennyt yhdellä nopealla kierroksella, koska uusi rengas auttaa siinä aerodynaamisesti. Pidemmillä stinteillä ongelma nousee esiin, Bell kertoi.

– Meillä on kyllä vauhtia, sen aika-ajot ovat osoittaneet. Avainkysymys on, kuinka vauhtia saadaan ylläpidettyä kilpailutilanteessa.

Tiimin toimitusjohtaja Cyril Abiteboul myöntää hänkin ongelmat.

– Kärsimme yhä monella osa-alueella siitä, että edellisten omistajien aikana auton kehitystyö oli jäissä melkein 18 kuukautta. Hyvän downforcen ansiosta olemme olleet selkeästi parempia kuin viime kaudella, sen sijaan oikeiden rengaslämpötilojen löytäminen on ollut meille auton balanssin lisäksi ongelma.