Williamsin Felipe Massa ei ymmärrä, miksi Jenson Button ei aio testata McLarenin autoa ennen kuin hän astuu tuuramaan Fernando Alonsoa Monacon GP:ssä.

Alonso ilmoitti viime viikolla jättävänsä F1-sarjan klassikkokilpailun väliin osallistuakseen samaan aikaan ajettavaan Indy500-kilpailuun Yhdysvalloissa. Tämä jätti McLarenille yhden kuljettajanpaikan auki Stoffel Vandoornen ajopariksi.

Kuusitoista vuotta F1-sarjassa kilpaillut Button toimi McLarenin kisakuljettajana kaudesta 2010 lähtien. Tänä vuonna hän väistyi sapattivapaalle hoitaen samalla tallin PR-lähettilään tehtäviä.

Buttonille annettiin mahdollisuus testata autoa Bahrainissa, mutta hän sanoi keskittyvänsä mieluummin Monacoa varten simulaattorilla.

– On kiva saada hänet takaisin. Hän on upea kuljettaja, sanoi Massa Motorsport.com –sivustolle.

– Varsinkin Monacoa varten tarvitaan kokenut tyyppi. En vain ymmärrä, miksi hän ei testaa autoaan. Jos ajaisimme samoilla autoilla kuin viime vuonna, se olisi ihan ok. Nyt kyseessä on kuitenkin ihan eri auto.

Massaa askarruttivat varsinkin uudet renkaat.

– Hän ei ole ikinä ajanut sellaisilla. Jos simulaattori on niin hyvä, miksi useimmat kuskit eivät käytä sitä? Hamilton ei käyttänyt sitä varmaan 2-3 vuoteen. Jos minulla olisi yksi päivä aikaa tutustua autoon, käyttäisin sen ehdottomasti.