Rallin MM-sarja on alkanut erittäin mielenkiintoisesti. Kaikki tallipäälliköt ovat sitä mieltä, että tulossa on tasaisin kausi aikoihin.

Tilanne on virkistävä verrattuna Volkswagenin viime vuosien totaalidominointiin. Kaksi kilpailua on käyty, M-Sport ja Toyota ovat ottaneet voitot, mutta Hyundai on ollut nopein auto; Thierry Neuville on voittanut 12 erikoiskoetta, tuplasti enemmän kuin kukaan muu. Mutta hän ajoi ulos molemmissa kilpailuissa.

– Tämä alkukausi on ollut tasaisin koskaan niin kauan kuin minä olen ollut mukana, sanoo M-Sportin tallipäällikkö Malcolm Wilson Motorsport.comille.

– On ollut hienoa nähdä, kuinka tasaisia autot ovat. Uusilla säännöilläkin on varmasti osansa tasaisuuteen. Jo nyt voidaan sanoa, että kausi 2017 tulee olemaan äärimmäisen jännittävä ja mielenkiintoinen.

Toyotan Tommi Mäkinen on samaa mieltä.

– Porukka on todella tasaista. Tämä on mielestäni rallin MM-sarjalle aivan loistava asia. Juuri tällaista tasaista kilpailemista on kaivattu jo pitkään. Mikä voisi olla parempaa? Nyt on paljon tasaisia autoja ja niissä vielä eri kuljettajia, jotka ajavat todella hyvin, Mäkinen sanoi.

Vaikka Hyundain pistepussi on vielä laiha, tallipäällikkö Michel Nandan uskoo vastaiskuun Meksikossa.

– Me olemme faneillemme velkaa vastaiskun. Ja tulemme tekemään sen heti Meksikossa, olemme valmistautuneet siihen kaikin mahdollisin tavoin, Nandan lupaa.