Toista kautta pidetään usein debyyttivuotta haastavampana. Tämä on syytä pitää mielessä Haasin tehtaalla, sillä kokonaisuutena laskeutuminen F1-kuvioihin onnistui viime vuonna mallikkaasti.

Haas antoi malliesimerkin siitä, kuinka uutena tulokkaana sarjaan liittyvän tallin tulisi toimia. Se rakensi tuloaan pitkäjänteisesti jo kautta aikaisemmin, minkä lisäksi se ei pelännyt käyttää hyödyksi sääntöjen sallimia mahdollisuuksia yhteistyöhön yli tallirajojen. Palkinto kovasta työstä niitettiin alkukauden upeilla suorituksilla.

Tallin vire oli kauden edetessä laskusuuntainen, mutta tämän voi antaa amerikkalaistallille anteeksi. Haas joutui opettelemaan sarjan tavoille, siinä missä muut tiesivät mitä tuleman piti. Tällä kaudella Haas on vuoden viisampi, joten samaa ei pitäisi olla luvassa.

Syyttävän sormen olisi helppo osoittaa ranskalaiskuljettajaa, mutta totuuden nimissä tällä tasolla kuljettajan täytyy saada vaatia työnantajaltaan käyttöönsä menopelin, johon hän voi luottaa sataprosenttisesti.

Keskikastiin soveltuvan auton jälleen rakentaneen tallin tulee selvittää kuitenkin muutama iso murheenkryyni. Jo viime kaudella vaivanneet jarruongelmat piinaavaat edelleen sitkeästi, joskin hämmästyttävää kyllä vain Romain Grosjeania. Syyttävän sormen olisi helppo osoittaa ranskalaiskuljettajaa, mutta totuuden nimissä tällä tasolla kuljettajan täytyy saada vaatia työnantajaltaan käyttöönsä menopelin, johon hän voi luottaa sataprosenttisesti.

Jarruongelman lisäksi talli joutuu myös ensimmäistä kertaa panostamaan kahden auton samanaikaiseen kehitystyöhön. Tämän vuoden suurten sääntömuutosten vuoksi tallit hylkäsivt viimevuotiset kilpurinsa nopeasti, eikä Haaskaan uhrannut ensimmäiselle F1-autolleen juurikaan kehitystyötä kauden edetessä. Nyt kun säännöt ovat säilymässä vakaina kausien 2017 ja 2018 välillä, täytyy Haasin pystyä repeämään molempien vuosien kilpureiden kehitystyöhön. Lipsuminen kummassakaan näkyy välittömästi tulosluettelossa, joko ensi tai tämän vuoden osalta.