Williamsin suorituskyvystä vastaava johtaja Rob Smedley ei usko F1-tallien löytävän uusista säännöistä yhtä selkeää suorituskykyä parantavaa porsaanreikää.

Kauden 2009 sääntömuutoksissa tallien välillä tapahtui suuria tulkintaeroavaisuuksia tupladiffuusoria koskevista säännöistä. Erityisesti Hondan raunioille perustettu Brawn GP käytti löytämänsä sääntövajavaisuuden hyödykseen dominoiden alkukautta murskaavati. Myös Williams ja Toyota onnistuivat omissa ratkaisuissaan, mutta esimerkiksi Ferrarin ja McLarenin suureksi tyrmistykseksi heidän sääntötulkintansa eivät olleetkaan ainoa oikea tapa. Brawn GP juhli kauden päätteeksi sekä kuljettajien että valmistajien maailmanmestaruuksia, pääosin alkukauden etumatkansa ansiosta.

Uusien sääntöjen myötä mahdollisuus vastaavanlaisen yhden kikan löytämiseen ovat olemassa, mutta ainakaan julkisuuteen Smedley ei myönnä mitään löydetyn.

– Porsaanreiät on nyt tilkitty. Joka kertan kun sääntöjä on rukattu minun aikanani, ovat säännöt tarkentuneet kerta kerralta. Tämä johtuu siitä, että säännöt laativat osaavat vanhemmat tekniikasta ymmärtävät ihmiset, Smedley toteaa Autosportille.

Smedleyn mukaan sääntönikkarit tietävät tallien tutkivan sääntökirjoja tarkkaan, jonka vuoksi mitään muutosta ei jätetä sattuman varaan.

– Onko porsaanreikiä edelleen olemassa? Totta kai. Mutta onko kukaan löytänyt niitä? Se jää nähtäväksi.