Viime kaudella debyyttinsä F1-kisakalenterissa tehnyt Azerbaidzanin GP joutui viime vuonna vaikeaan paikkaan. Kesäkuussa ajettu kilpailu käytiin samanaikaisesti legendaarisen Le Mansin 24 tunnin kilpailun kanssa, ja kisajärjestäjien suureksi ällistykseksi klassikkokilpailu veti yleisön kannalta pidemmän korren.

Bakun kaduilla ajettu kilpailu oli onnistunut tapahtuma, mutta kilpailu jäi yleisötavoitteestaan. Tämän vuoden osalta järjestäjät eivät halua toistaa samaa virhettä. He vaativat kansainvälistä autoliittoa FIA:aa siirtämään omaa kilpailuaan viikolla, jotta päällekkäisyys vältettäisiin.

Tänä vuonna Azerbaidzanissa ajetaan kesäkuun 23.-25. päivä, viikkoa Le Mansin jälkeen. Kilpailun promoottori Arif Rahimovin mukaan muutos näkyy jo tässä vaiheessa vuotta.

– Verrattuna vuoden takaiseen tilanteeseemme olemme myyneet jo viisi kertaa enemmän pääsylippuja. Muutos on merkittävä, Rahimov toteaa motorsport.comille.

Kansainvälisten päällekkäisyyksien lisäksi Rahimov uskoo myös paikallisten kiinnostuksen lajia kohtaan kasvaneen.

– He ovat nyt paremmin perillä sarjasta, ja he haluavat olla osa tätä jännittävää spekaakkelia.