Peugeotilla kisaava Cyril Despres siirtyi Dakarin aavikkorallin kärkeen neljännen etapin jälkeen. Torstainen rykäisy tarjosi runsaasti dramatiikkaa kärkiautoille, ja tulosluettelo myllertyi täysin uusiksi.

Ensiksi aiemmin kärkipaikkaa pitänyt Sebastien Loeb ajautui ongelmiin kartanlukuvirheen ja rengasongelman vuoksi. Runsaasti aikaa menettänyt ranskalainen hävisi kärkiajan tehneelle tallikaverilleen Despresille peräti 22 minuuttia tipahtaen kokonaistuloksissa neljänneksi.

Vieläkin hurjemman kohtalon koki kolmas Peugeot-kuski Carlos Sainz. Myös Sainz menetti etapin alussa aikaa, mutta kova yrittäminen eron kuromiseksi umpeen päättyi katastrofaalisella tavalla. Espanjalainen lipsahti ulos tieltä kerien alas vuorenrinnettä usean kerran. Autokunta selvisi pelottavasta tilanteesta ilman henkilövahinkoja, mutta Sainz joutui jättämään rallin kesken maaliin saavuttuaan.

Päivän suurimpiin onnistujiin kuului Minillä kisaava Mikko Hirvonen. Hän ajoi etapin maltilla ollen lopulta toiseksi nopein. Kokonaiskilpailussa suomalainen nousi hienosti kolmanneksi.

Peugeotilla on edelleen rallissa kaksoisjohto, sillä Despres johtaa kilpailua neljän minuutin erolla tallikaveriinsa Stephane Peterhanseliin nähden.

Katso video Sainzin hurjasta ulosajosta alta tai tästä.