Dakar-rallissa on vietetty tänään välipäivää ennen viimeisen viikon etappeja. Minillä kisaava Mikko Hirvonen on ilahduttavasti mukana kärkitaistossa, mutta voittoon tarvitaan jo pientä ihmettä.

Hirvonen on kilpailussa viidentenä, reilun 40 minuutin päässä kärjestä, mutta tämä ei kerro kaikkea suomalaisen vauhdista. Ilman edellisetapilla tapahtunutta tapahtunutta navigointivirhettä voisi suomalainen olla puolikin tuntia lähempänä rallivuosilta tuttua vastustajaansa Sebastien Loebia.

Hirvonen tietää, ettei hänellä oli vauhdillisesti mahdollisuuksia uhata edellään majailevia kolmea Peugeotia sekä Toyotan Nani Romaa. Kilpailu on kuitenkin edelleen kesken, ja tämän varaan myös Hirvonen laskee.

– Ajamalla emme saa eroa enää kiinni, mutta eihän sitä koskaan tiedä, vaikka muillekin kärkiautoille kävisi vastaavanlainen virhe kuin minulle, Hirvonen toteaa motorsport.comille.

– Minulla ei ole enää mitään hävittävää. Voin ajaa loppukilpailun täysillä ja katsoa, mihin se riittää.