Minillä Dakar-rallissa hyvin esiintynyt Mikko Hirvonen kohtasi rutkasti epäonnea eilisellä torstain etapilla. Samalla haaveet hyvästä sijoituksesta kokonaiskilpailussa voidaan unohtaa.

Kilpailussa viidentenä majaillut Hirvonen haluaa varmasti unohtaa Chilcito-San Juan -etapin nopeasti. Suomalainen eksyi etapilla kahdesti, kärsien myös kahdesta rengasrikosta ja vaihdelaatikkoviasta. Kaiken kruunasi kolarointi kilpailevan autokunnan kanssa.

Hirvonen osui rekan perään epäonnisten sattumusten päätteeksi. Maaliin hän saapui rikkinäisen jäähdyttimen ja irronneen konepellin kera.

– Seurasimme rekkaa, kunnes se lähti ohittamaan edellään ajanutta vieläkin hitaampaa rekkaa. Sankassa pölypilvessä auton näkeminen oli vaikeaa, ja sen ajautuessa pois ajolinjalta törmäsimme kevyesti sen perään, Hirvonen kertoi motorsport.comin mukaan.

Vaihdelaatikkovian seurauksena Hirvonen ei voinut kuitenkaan pakittaa pois. Se loi todellisen vaaratilanteen.

– Pölystä johtuen rekkakuski ei tiennyt meidän olevan hänen takanaan. Hän pakitti takaisin tielle, jolloin hän murskasi automme keulan ja jäähdyttimen, Hirvonen paljasti.

Vauriot jäivät kuitenkin onneksi vain jäähdyttimeen. Ylikuumenemisongelmankin Hirvonen ratkaisi irroittamalla konepellin.

– Sen jälkeen auto toimi hyvin, lukuun ottamatta jäähdytinvauriota.