Rallimaailman kovimpiin koitoksiin kuuluva Dakar-ralli on käynnistynyt virallisesti. Ensimmäinen etappi johdatti aavikkoseikkailijat Paraguaysta Argentiinaan.

Ajomatkaa avausrykäisylle kertyi 454 kilometriä, mutta tästä vain 39 oli mukana varsinaisessa ajanlaskussa, loppureitin toimiessa siirtymänä. Tämä oli myös rallin kärjessä olevan Toyotan Nasser Al-Attiyahin pelastus.

Qatarilainen joutui pysäyttämään autonsa matkaosuudella teknisen ongelman seurauksena. Lopulta kilpailun johtaja saapui huoltoon tallikaverinsa hinausavun turvin.

Toisena kilpailussa on Xavi Pons ennen Nani Romaa. Peugeotin kivikovan kuljettajakatraan rallilegendoista Carlos Sainz oli neljäs ja Sebastien Loeb kuudes. Viime vuoden voittaja, Stephane Peterhansel, aloitti 12:ksi vauhdikkaimmin.

Minillä toista Dakariaan kisaava Mikko Hirvonen on yhdeksäntenä.