Entisen kilpakuljettajan Dario Franchittin CV on kovaa katsottavaa. Amerikan mantereella uransa luoneen skotin ansioluettelosta löytyy kolme Indy500-ovaalikilpailun voittoa, neljä IndyCar-sarjan titteliä sekä lukuisia voittoja jo kuopatusta CART-sarjasta.

Franchittin pitkä ura tuli ennenaikaiseen päätökseensä kaudella 2013, kun mies joutui hurjaan onnettomuuteen IndyCar-sarjan Houstonin osakilpailussa. Rajun ilmalennon päätteeksi seinään törmännyt Franchitti mursi onnettomuudessa selkänsä sekä nilkkansa kärsien myös aivotärähdyksen. Vaikka mies toipui täysin, kehottivat lääkärit häntä lopettamaan uransa. He pelkäsivät Franchittin olevan vaarassa halvaantua tai jopa kuolla, mikäli kohdalle osuisi toinen yhtä iso onnettomuus.

Franchitti totteli lääkäreitä ripustaen ajohanskat naulaan 40-vuotiaana. Autosport International Show’ssa viime viikolla puhunut Franchitti paljasti samalla menettäneensä päätöksen seurauksena mahdollisuuden toteuttaa eräs uransa suurimmista haaveista, Le Mansin 24 tunnin ajoon osallistumisen.

Franchittin mukaan hänellä oli jo esisopimus LMP1-luokan Porschen ratissa kilpailemisesta klassikkokilpailussa vuonna 2015. Todennäköisesti kyseessä olisi ollut ajopaikka, jonka sai myöhemmin F1-kuljettaja Nico Hülkenberg. Saksalainen oli lopulta upeasti kilpailun voittaneen autokunnan jäsen.

– Olen suuri Porsche-fani, itse asiassa minulla on autotallini täynnä automerkin autoja. Sovin jo ajohommista, mutta lopulta se ei toteutunut, Franchitti totesi.

Franchitti ei kanna kuitenkaan katkeruutta onnettomuuttaan kohtaan.

– Se oli aika hurja rysäys, mutta en voi sille enää mitään. Olen kuitenkin onnekas, että sain tehdä niin kauan jotain sellaista, mitä rakastin.