F1-kuski muistelee tallipäällikön raivostumista Ayrton Sennalle

© Kuva: Getty Images

Entinen F1-kuljettaja Martin Brundle on paljastanut mielenkiintoisia yksityiskohtia McLarenin verkkosivuille kirjoittamassaan blogitekstissä.

Aiemmin uutisoimme Brundlen mielipiteen kauden 1994 tallikaveristaan Mika Häkkisestä sekä hänen kokemastaan aivotärähdyksestä hurjan kolarin päätteeksi. Brundle käsitteli tekstissään myös F1-maailman kenties suurinta legendaa, Ayrton Sennaa.

Brundle ja Senna ottivat tiukasti yhteen alemmissa formulasarjoissa vuonna 1983. Palkinnoksi hienosta menestyksestä McLaren tarjosi nuorille Sennalle, Brundlelle sekä Stefan Bellofille mahdollisuutta päästä McLarenin sen kauden F1-kilpurin rattiin testimielessä.

Brundle kertoo F1-auton brutaaliuden tehneen vaikutuksen nuoreen mieheen, mutta ajamista haittasivat tekniset ongelmat. Periksiantamattomuudestaan tunnettu Senna koetteli jopa tallipäällikkö Ron Dennisin hermoja.

– Ajoimme kaikki suurin piirtein samankaltaisia kierrosaikoja, kunnes Ayrton tuli viimeisestä mutkasta maalilinjalle moottori savuten. Voimanlähde oli jo tuhon oma, mutta Senna halusi ylittää maaliviivan saadakseen hyvän ajan ja hämmästyttääkseen aikaa ottaneen Dennisin. Heti maalilinjan ylitettyään hän pysäytti autonsa, hyppäsi ulos ja käveli Ronin luokse kysyen, mikä hänen aikansa oli.

Mikäli Senna kuvitteli saavansa kehuja kierroksestaan, erehtyi hän suuresti.

– Ron läimäisi ajanottokirjansa kiinni sanoen olevan vaikeaa ottaa aikaa, kun autoni on tulessa. Sitten hän kääntyi ja marssi pois.

Sennan tempusta huolimatta Dennis piti ilmeisesti näkemästään. Auto korjattiin ja siihen vaihdettiin uusi moottori, jotta nuorukaiset saisivat jatkaa testejään. Brundlen ja Bellofin ihmetykseksi ensimmäisenä radalle pääsi kuitenkin kuljettaja, joka oli rikkonut edellisen auton.

Sennan F1-tie alkoi Tolemanilta, josta matka jatkui kolmeksi kaudeksi Lotukselle. Dennis sai himoitsemansa F1-talismaanin vihdoin tiimiinsä kaudeksi 1988, ja tulosta syntyi välittömästi. Senna voitti brittitallissa kolme maailmanmestaruutta ja 35 GP:tä.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.