Entinen F1-kuski muistelee kauhukolariaan: ”Silloin olin lähimpänä kuolla kilpa-auton ratissa”

© Kuva: Getty Images

Entinen F1-kuljettaja Martin Brundle on muistellut aikojaan McLarenin kilpatallissa vuonna 1994. Mika Häkkisen tallikaverina ajanut brittikuljettaja saalisti kauden aikana 16 MM-pistettä ja kaksi palkintopallisijaa, mutta voitot jäivät uupumaan. Kauden avauskisan tapahtumat huomioon ottaen Brundle voi olla kuitenkin tyytyväinen mies.

Brundle oli osallisena yhden surullisen vuoden hurjimmista kolareista, kun Jordanin Eddie Irvine, Benettonin Jos Verstappen ja Ligierin Eric Bernard yrittivät ohittaa teknisen ongelman vuoksi hiljaa edennyttä McLarenia. Irvinen kiilaamaksi joutunut Verstappen liukui McLarenin kylkeen jarrutuksessa, sinkoutuen Brundlen auton yli samalla voltteja kerien.

– Olin saanut osuman päähäni Verstappenin auton renkaasta hänen lentäessä ylitseni. Kypärässäni oli iso musta jälki todisteena tästä. Onnekseni takanani ollut turvakaari otti isoimman iskun vastaan. Silloin olin kaikista lähimpänä kuolemista kilpa-auton ratissa, Brundle muistelee.

Kaikki selvisivät massiivisesta joukkokolarista päällisin puolin vammoitta, mutta nopeasti Brundlelle valkeni, ettei kaikki ollut kunnossa.

– Lähdin kävelemään kohti varikkoa, mutta sitten lyyhistyin maahan. Halusin vettä, mutta kaikki ratavirkailijat seurasivat kilpailua, enkä saanut kiinnitettyä heidän huomiota maatessani maassa. Pääsin lopulta varikolle, kävin normaalin tallipalaverin ja lensin kotiin.

Päähän kohdistunut isku kieli selvästä aivotärähdyksestä, mutta Brundlen mukaan vielä tuohon aikaan formuloissa ei tähän seikkaan kiinnitetty juuri lainkaan huomiota.

– Viikko onnettomuuden jälkeen perheeni pakotti minut sairaalaan, koska en ollut vieläkään toipunut normaaliin kuntoon. Siellä minulla todettiin vakava aivotärähdys, mutta pystyin silti osallistumaan seuraavaan kilpailuun, Brundle toteaa.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.